Estonian In Estonian
E-training
E-training

Register for the training

Please enter the participant’s actively used email address in the form.
We will send essential training information to this address (time, location, online link, practice and test details, certificate, etc.).

Participants details

Add participant

Contact info

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

E-KOOLITUS 24/7: Toiduhügieeni koolitus toidukäitlejale (eesti ja vene keeles)
32
Value-Added Tax
7.04

Total
39.04
Terms & conditions can be found here .

Target group

Toitlustus-, toidutootmis- ja toidukaubandusettevõtete töötajad, toidukäitlejad, müüjad, teenindajad, hooldusasutuste, koolide ja lasteaedade majandusalajuhatajad, kokad, köögipersonal, õpetaja abid jt töötajad, kes puutuvad kokku toiduga. Vastavalt toiduseaduse ja toiduhügieeni üldeeskirjale on toiduhügieeni koolitus kohustuslik läbida kõikidel toidu käitlemisega kokku puutuvatel töötajatel.

Toiduhügieeni koolitus on toidukäitlejatele ette nähtud Toiduseadusega ning Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määrusega nr. 852/2004 (29.04.2004) toiduainete hügieeni kohta. Vastavalt toiduseaduse ja toiduhügieeni üldeeskirjale on toiduhügieeni koolitus kohustuslik läbida kõikidel toidu käitlemisega kokku puutuvatel töötajatel.

Objectives

Tegemist on iseseisva õppija koolitusega, kus osaleja töötab õppematerjali iseseisvalt läbi. Koolitust on võimalik läbida eesti keeles ja vene keeles. Veebikoolitust saab vaadata 30 päeva jooksul. Peale arve tasumist saab koolitust läbida kahel viisil: 1. Koolitusmaterjalid on kättesaadavad e-koolituste keskkonnas, ka testi tegemine käib elektrooniliselt. 2. Koolitusmaterjalid saadame e-postiga. Pärast arve tasumist saadame konspekti ja testi (pdf formaadis) märgitud e-posti aadressile. Testid saab tagasi saata posti teel või e-posti aadressile koolitus@juunika.ee. Osaleja töötab materjalid läbi ning täidab testi. Testi on võimalik täita 3 korda. Testi läbimise lävend on 80% õigeid vastuseid.

Topics covered

  • Toiduhügieeni põhimõtted
  • Mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
  • Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgitused ja -infektsioonid
  • Toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline, allergiline saastumine ja selle vältimine
  • Allergeenide riskijuhtimine
  • Käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed
  • Puhastamine ja desinfitseerimine
  • Kahjuritõrje
  • Isiklik hügieen
  • HACCP põhimõtted
  • Toitu käsitlevad õigusaktid
  • Toitu käitleva töötaja kohustused ja vastutus toiduhügieeninõuete täitmise eest vastavalt tööülesannetele

What you will learn?

  • mõistab toiduhügieenialaste teadmiste vajalikkust toidukäitlemisel, arvestades sealjuures erinevaid riskitegureid
  • tunneb mikroorganismide liike ja nende paljunemist mõjutavaid tegureid
  • teab toidu saastumise (sh allergeensed) põhjusi ja rakendab abinõusid haiguste, allergiate, toidumürgistuste ja -infektsioonide vältimiseks
  • arvestab isikliku ja üldhügieeni reegleid toidukäitlemisel lähtuvalt ettevõtte spetsiifikast
  • tunneb enesekontrolli põhimõtteid ja toitu käsitlevaid õigusakte ning arvestab oma töös nendega
  • mõistab toidukäitleja vastutust ja kohustusi toidukäitlemisel ettevõttes

Certificate

Koolitus lõppeb (elektroonilise) teadmiste kontrolliga ja selle edukalt läbinutele väljastatakse tunnistus.

Length of training

6 ak t

Price contains

Kirjalik õppematerjal iseseisvaks läbitöötamiseks, test, elektrooniline tunnistus

Testimonials

Privacy notice

The website uses cookies. Cookies are required for your convenience and web statistics. By continuing to use the website, you agree to the terms of the privacy of cookies! You can see the terms of the privacy policy in here.
Change settings